Programma

Programma

Het 13e Museumcongres verbindt

Op 3 oktober komen museumdirecteuren, -medewerkers en beslissers en financiers uit het culturele veld samen om elkaar te ontmoeten, kennis en kunde te delen en samen verder te bouwen aan de hoge kwaliteit van de museumsector. Samen verkennen we verschillende visies voor een blijvende binding van álle inwoners van ons land met museale collecties. Niemand uitgezonderd!

Ontdek wat je zelf en met elkaar kunt betekenen om alle Nederlanders vertrouwd te maken met ons aller erfgoed in musea. Musea vertellen verhalen over wie we werkelijk zijn en waar we eigenlijk vandaan komen. Een ieder kan zich er verwonderen, laten verrassen en verrijken. Het zijn plekken van ontmoeting, verbinding en bijzondere ervaringen: waar een leven lang leren tot leven komt. Want musea bewaren, onderzoeken en presenteren een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is.

Extra investeringen in musea noodzakelijk voor toegang van een breder publiek

Om die maatschappelijke taak kwalitatief uit te kunnen blijven voeren, dragen musea én politiek een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Het komt de kwaliteit ten goede om musea juist te belonen voor hun inzet voor publieksvergroting en –verbreding nu de branche meer eigen inkomsten genereert dan subsidies ontvangt. Extra investeringen zijn noodzakelijk om op middellange termijn er daadwerkelijk voor te zorgen dat een nog breder publiek toegang krijgt tot museale collecties. En dat is cruciaal voor een stevig draagvlak en een groot verdienvermogen van de Nederlandse musea. Juist samen vertellen musea het hele verhaal.

 

Programma Museumcongres in Museumplein Limburg

Het programma van het Museumcongres bestaat uit zes inspirerende sprekers. Samen vertellen zij het verhaal vanuit de 4 P’s: Programma, Publiek, Partnerships en Personeel. Het congres bestaat uit verhalen van de museumwereld uit binnen- en buitenland, maar ook uit het bedrijfsleven. Laat je onderdompelen in de kennis van de sprekers en deel jouw bevindingen met de ruim 200 collega’s die je op het congres zult ontmoeten.

In de avond zet gastheer en locatiepartner Museumplein Limburg zijn beste beentje voor met een diner op een unieke locatie met een vol avondprogramma met onder andere de uitreiking van de Museumtalentprijs 2019.

TijdOnderdeel
09.30 - 10.00Inloop
10.00 - 10.20Opening
10.20 - 11.20Keynotes
11.20 - 12.00Koffiepauze
12.00 - 13.00Keynotes
13.00 - 15.00Lunchpauze + deelsessies + museumbezoek
15.00 - 16.45Keynotes + dagafsluiting
16.45 - 17.30Borrel (alleen voor dagkaarten)

 

Avondprogramma
17.00 - 19.00Borrel + programma
19.00 - 22.00Diner + programma
inclusief: uitreiking Museumtalentprijs