Programma

Programma

Programma

Het Museumcongres 2017 vindt dit jaar plaats in Haarlem. Vanaf 9:00 uur bent u welkom voor de ontvangst. De plenaire opening start om 9:30 uur, waarna een rijkelijk gevuld programma volgt.

Musea in Nederland vormen een uniek en divers geheel. Ze vertellen de verhalen van stad, streek en van ons land. En daarmee van de wereld. Musea kunnen zich door samenwerking sterker profileren en een eigen verhaal vertellen. Daarom is het centrale thema voor het Museumcongres 2017 samenwerken. Dit samenwerken reikt verder dan het museale veld. Op het Museumcongres 2017 slaan we bruggen tussen musea en andere kunstdisciplines.

We dompelen u graag onder in de culturele beleving, een ervaring waar beeldende kunst en podiumkunsten elkaar beïnvloeden en versterken. Behalve de samenwerkingen tussen de kunst- en cultuurwereld kijken we ook naar samenwerkingen met andere sectoren. Sprekers als Helene Steiner vertellen over de banden die ze smeden tussen design, technologie en wetenschappelijke disciplines.

Directeurendiner
Aan de vooravond van het congres op woensdagavond 4 oktober vindt traditiegetrouw het directeurendiner plaats voor 50 leden. Geniet van een exclusief diner tussen de kunst in één van de mooiste musea van Nederland. Na de zomer kunnen museumdirecteuren zich aanmelden voor dit bijzondere diner. Houd uw mail in de gaten.

Politiek Café
Naast inspirerende lezingen vindt er tijdens het Museumcongres ook een politiek café plaats. Hier kunt u terecht voor de discussie over het museum als maatschappelijke onderneming. Uiteraard is dit politiek café voorzien van bier en bitterballen.

Vermijd-de-file buffet
Het programma van het Museumcongres 2017 eindigt om 17:00 uur met een netwerkborrel. Wilt u de drukte in het verkeer mijden? Dan kunt u om 18:00 uur voor 45,- euro per persoon aanschuiven bij het vermijd-de-file buffet.

Redactieraad
Het programma van het Museumcongres wordt samengesteld door de redactieraad. Dit jaar bestaat de redactieraad uit Benno Tempel, directeur Gemeentemuseum Den Haag, Denise de Boer, zakelijk directeur Frans Hals Museum en Paul van Vlijmen, directeur Defensiemusea. Meer informatie over het programma volgt.