Programma

Programma

Hoe zorgen we voor een sector die van belang, aansprekend en relevant is voor de hele samenleving, ook op de lange termijn?

Bij de invulling van dit thema baseren we ons op de Code Culturele Diversiteit. Deze code is door de culturele sector in 2011 gelanceerd om cultuur meer inclusief te maken. De code biedt een kapstok om de samenhang tussen de pijlers Personeel, Publiek, Programma en Partners te verstevigen. Het programma is samengesteld op basis van diezelfde pijlers: de zogenaamde 4 P’s.

Op 4 oktober gaan we met een gevarieerd aanbod aan sprekers uit binnen- en buitenland hierover de dialoog aan. Dagvoorzitter Jort Kelder ontvangt o.a. Elonka Soros (journalist & programmamaker) en Nynke Feenstra (toegankelijkheidsconsultant PhD Universiteit Leiden). Maar een sterkere binding van alle inwoners van ons land met museale collecties in Nederland bereik je niet door er alleen maar over te praten. Daarom willen we tijdens het congres toewerken naar een ‘Museumakkoord van Den Haag’: een akkoord waarin een aantal heldere afspraken staan voor meer diversiteit in musea in 2019 en volgende jaren.

 

 

Programma Museumcongres in het Louwman Museum

09.00Ontvangst en Registratie
09.30Opening
09.45Ronde 1Pauwke Berkers (Erasmus Universiteit) en Nynke Feenstra (STUDIO i)
10.45Pauze & Netwerkmoment Beursvloer
11.30Ronde 2Elonka Soros (specialist diversiteit) en Koen Engels (IKEA)
12.30Lunchpauze & Museumbezichtiging
13.45Ronde 3Rosie Stanbury (Wellcome Collection) en
Pecha Kucha musea
14.45Pauze & Netwerkmoment Beursvloer
15.15Ronde 4Wayne Modest
Pecha Kucha museumtalenten
16.30Einde Museumcongres