Avondprogramma en museumdiner

Avondprogramma en museumdiner

In de avond van donderdag 3 oktober zet gastheer en locatiepartner Museumplein Limburg zijn beste beentje voor met een diner op een unieke locatie met een vol avondprogramma met onder andere de uitreiking van de Museumtalentprijs 2019.

Het avondprogramma van donderdag 3 oktober:

17.00 – 18.30   Borrel in Cube Topfloor
met exclusieve rondleidingen door de tentoonstelling NATURE

18.30 – 19.00   Ontvangst in 3D Film Theater (Columbus)
met dansvoorstelling Zygote

19.00 – 22.00  Driegangendiner in 3D Film Theater (Columbus)
met uitreiking Museumtalentprijs

Over het programma:

Rondleiding door de tentoonstelling NATURE
Ontdek de omvangrijke expositie NATURE in Cube design museum. De tentoonstelling is een samenwerking met ’s werelds grootste designmuseum, Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum, in New York. De meer dan 60 baanbrekende, actuele designprojecten in de expositie tonen oplossingen van ontwerpers om de natuur te herstellen en op een andere manier om te gaan met de natuur. Mens en natuur springen als winning team op de bres voor onze aarde! De expositie toont werk van internationale topdesigners, als Neri OxmanOron Catts en Mathieu Lehanneur, en gelauwerde Nederlandse designers als Klarenbeek & DrosAtelier NLNienke HoogvlietKirstie van NoortAliki van der Kruijs en Teresa van Dongen.

 

Foto: David Peskens

Dansvoorstelling Zygote
Een dansduo bestaande uit Joost Vrouenraets en Marika Meoli zal op de bodem van de put van Columbus Earth Center (3D Film Theater) de dans Zygote opvoeren op de Bolero van Ravel. Een zygote is een eicel die bevrucht is door een zaadcel. Door mitose en celspecialisatie kan een zygote van één cel uiteindelijk uitgroeien tot een volwassen organisme. Een zeer speciale vorm van verbinding dus!

 

 

 

 

Uitreiking Museumtalentprijs
De finalisten van de Museumtalentprijs (jonge professionals tot 32 jaar) zullen tijdens het Museumcongres een pecha kucha verzorgen. Dit zijn (in willekeurige volgorde) Anouk Heesbeen, publiekscoördinator bij Museum de Lakenhal in Leiden, Boukje Schaap, projectleider bij Museum Catharijneconvent in Utrecht, en Richard Kofi, tentoonstellingsmaker bij het Nationaal Museum voor Wereldculturen in Berg en Dal, Amsterdam en Leiden. Naast tentoonstellingsmaker is Richard ook kunstenaar. Tijdens het avondprogramma wordt bekend gemaakt wie de winnaar is. De jury, onder leiding van Susan Lammers, voorzitter en algemeen directeur RCE, zal dit bekend maken. Dit jaar bestond de jury verder uit: Ralph Keuning, directeur van museum de Fundatie uit Zwolle, Annemarie van Eekeren, commissielid Mondriaan Fonds en manager presentatie en collectie NEMO Amsterdam, Denise de Boer adjunct directeur Frans Hals Museum Haarlem, Erik de Jong lid programmaraad Museumcongres en directeur Museum aan het Vrijthof, Adrie Warmenhoven, bestuurslid Museumvereniging en directeur Koninklijk Eise Eisinga Planetarium Franeker en natuurlijk het Museumtalent 2018 Davida de Hond.