Locatie

Locatie

Adres Museumplein Limburg

Museumplein 2
6461 MA Kerkrade

+31 (0)45 567 60 25
info@museumpleinlimburg.nl

Bezoek de website van het Museumplein Limburg

Route, parkeren en openbaar vervoer

Vanaf de autoweg richting Kerkrade volg je de bordjes “Columbus/Cube/Continium” en "Columbus/Cube/Continium P+R". Navigeer voor de parkeerplaats naar Hambosweg 60 in Kerkrade. Wanneer je het spoor overrijdt, volg je de bocht naar rechts, direct na de twee woonhuizen ligt aan je rechterhand de oprit naar de ruime P+R-parkeerplaats, waar je gratis parkeert. Je vervolgt je weg te voet: recht tegenover de oprit vanaf de Hambosweg, aan de andere kant van de parkeerplaats, vind je de opgang naar voetgangersoversteekplaats over het spoor.

Voor actuele reisinformatie met het openbaar vervoer naar het Museumplein Limburg kijk je op www.9292ov.nl

Museumplein Limburg

Drie instellingen.
Eén museumplein.
Eén verhaal voor een groot publiek.

Het aan het Museumplein Limburg gelegen Columbus earth center, Cube design museum en Continium discovery center vertellen elk een deel van het oudste verhaal: de relatie van de mens met de wereld waarin hij leeft.

Er is een aarde. Die aarde wordt bevolkt door mensen die deze aarde bewerken om hem leefbaar te maken. De leefbare aarde wordt ingericht met gebouwen en voorwerpen. Eén van de instellingen van Museumplein Limburg gaat over de aarde, één instelling gaat over het proces dat ons in staat stelt de aarde leefbaar in te richten en één instelling gaat over de voorwerpen die wij gebruiken in die leefbare wereld.