Locatie

Locatie

Stad Haarlem

In de Gouden Eeuw groeide Haarlem uit tot een van de belangrijkste handelssteden van Holland. De historische binnenstad, die vandaag voor bezoekers een van de grootste trekpleisters vormt, stamt grotendeels ui die tijd. Ook het rijke culturele leven dat Haarlem zo populair maakt hebben we deels te danken aan de welvaart van de Gouden Eeuw. Zou Pieter Teyler van der Hulst zijn droom om kunst en wetenschap toegankelijk te maken voor gewone burgers hebben kunnen verwezenlijken, als de florerende lakenhandel aan Haarlem voorbij was gegaan? En zou de familie Hals zonder de goede economische positie van Haarlem hebben gekozen voor onze stad als nieuw thuis?

Bernt Schneiders – Burgemeester Haarlem

Locatie

In de historische binnenstad van Haarlem liggen de prachtige locaties voor het Museumcongres op slechts een paar honderd meter uit elkaar. De Philharmonie Haarlem is een beeldschoon 19e-eeuws concertgebouw, waarin de klassieke grandeur met hoge plafonds en kroonluchters op subtiele wijze is gecombineerd met moderne, industriële architectuur. De Philharmonie zal dienen als hoofdlocatie van het congres.

Het adres van de Philharmonie in Haarlem is:

Lange Begijnestraat 11
2011 HH Haarlem

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer 
Dankzij de zeer frequente treinverbinding tussen Haarlem en omliggende grote steden (elke 10-15 minuten) en snelle busverbindingen tussen Haarlem en Amsterdam, Leiden en Schiphol is Haarlem uitstekend per openbaar vervoer te bereiken.

Auto
Wie in het najaar van 2017 per auto naar Haarlem reist, profiteert van diverse verbeteringen aan de snelwegen in de regio. De reistijd naar Haarlem en de doorstroom op de wegen is aanzienlijk verbeterd door o.a. de renovatie van de Velsertunnel en en het omleggen van de A9 bij Badhoevedorp. Via de A200, de N205 en de N208 rijdt het verkeer vanaf de snelwegen soepel de stad in naar één van de vele parkeermogelijkheden in het centrum.

Haarlem biedt ruim 1.700 parkeerplaatsen op loopafstand van de congreslocaties in de volgende parkeergarages:

  • Parkeergarage De Appelaar
  • Parkeergarage Raaks
  • Parkeergarage De Kamp
  • Parkeergarage Stationsplein
  • Parkeergarage Houtplein

Lopen
Het maakt niet uit of je per trein, bus of met eigen vervoer in Haarlem arriveert, het laatste stukje zal met plezier wandelend worden afgelegd. De beeldschone monumenten, de pittoreske straatjes, de half verscholen hofjes en de gezellige winkeltjes maken een wandeling door Haarlem een niet te missen hoogtepunt.