Locatie

Locatie

Stad Haarlem

Haarlem heeft een prachtige historische binnenstad. Daar vinden tal van culturele instellingen hun plek. Ze werken vaak nauw samen, en bieden zo hun bezoekers een uitstekend product,  zo ook de musea. Het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem en Teylers Museum slaan bijvoorbeeld de handen ineen voor de promotie van hun grote tentoonstellingen in najaar 2018. Teylers pakt uit met 'Leonardo da Vinci' en 'Frans Hals en de Modernen' zal in het Frans Hals Museum te zien zijn. Inwoners en bezoekers van Haarlem worden eind 2018 onthaald op prachtige kunst en veel aanvullend cultuuraanbod, waarbij wij in die periode ook de jubilea van de Stadsschouwburg (100 jaar) en De Toneelschuur (50 jaar) uitbundig gaan vieren.

Drs. Jos Wienen, burgemeester van Haarlem

Locatie

In de historische binnenstad van Haarlem liggen de prachtige locaties voor het Museumcongres op slechts een paar honderd meter uit elkaar. De Philharmonie Haarlem is een beeldschoon 19e-eeuws concertgebouw, waarin de klassieke grandeur met hoge plafonds en kroonluchters op subtiele wijze is gecombineerd met moderne, industriële architectuur. De Philharmonie zal dienen als hoofdlocatie van het congres.

Het adres van de Philharmonie in Haarlem is:

Lange Begijnestraat 11
2011 HH Haarlem

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer 
Dankzij de zeer frequente treinverbinding tussen Haarlem en omliggende grote steden (elke 10-15 minuten) en snelle busverbindingen tussen Haarlem en Amsterdam, Leiden en Schiphol is Haarlem uitstekend per openbaar vervoer te bereiken.

Auto
Wie in het najaar van 2017 per auto naar Haarlem reist, profiteert van diverse verbeteringen aan de snelwegen in de regio. De reistijd naar Haarlem en de doorstroom op de wegen is aanzienlijk verbeterd door o.a. de renovatie van de Velsertunnel en en het omleggen van de A9 bij Badhoevedorp. Via de A200, de N205 en de N208 rijdt het verkeer vanaf de snelwegen soepel de stad in naar één van de vele parkeermogelijkheden in het centrum.

Haarlem biedt ruim 1.700 parkeerplaatsen op loopafstand van de congreslocaties in de volgende parkeergarages:

  • Parkeergarage De Appelaar
  • Parkeergarage Raaks
  • Parkeergarage De Kamp
  • Parkeergarage Stationsplein
  • Parkeergarage Houtplein

Lopen
Het maakt niet uit of je per trein, bus of met eigen vervoer in Haarlem arriveert, het laatste stukje zal met plezier wandelend worden afgelegd. De beeldschone monumenten, de pittoreske straatjes, de half verscholen hofjes en de gezellige winkeltjes maken een wandeling door Haarlem een niet te missen hoogtepunt.