Beurs

Beurs

Tijdens het Museumcongres is de informatiebeurs gevestigd in The Great Hall van het Louwman Museum, die de bezoekers nog meer verbreding zal bieden, en die bedrijven de mogelijkheid biedt om de beslissingsbevoegde museummedewerkers te informeren over hun producten en diensten. Wij bieden de mogelijkheid om een stand af te nemen van 2x3 m2, met gepersonaliseerde achter- en zijwanden en statafel. Ook is het mogelijk om in het programmaboek te adverteren.

Wilt u meer informatie over deelname aan de beurs op de Museumkennisdag?
Neem dan contact op met Mirjam Cornelis of Klaartje Grol: tel. 030-3031295

 

Het Museumcongres wordt gesteund door:

Axiell

Axiell is de toonaangevende leverancier van collectiebeheeroplossingen en onze sterke positie op de markt maakt ons tot een duurzame en stabiele partner. Wij hebben de ervaring, kennis en middelen om de allerbeste collectiebeheeroplossingen te bieden, zowel nu als in de toekomst! Bekijk ook onze website.

Concordia de Keizer

Concordia de Keizer is specialist in het verzekeren van kunst. Onze dienstverlening houdt niet op bij dit specialisme. Een speciaal accountteam helpt musea met het stroomlijnen van alle risico’s die aanwezig zijn en nieuw ontstaan. Met hart en passie staan we voor u klaar! Bekijk ook onze website.

Onwijs

Museum Multitouch Tafel van Onwijs

Bij het Museumcongres en de Museumkennisdag in het Louwmanmuseum op 4 en 5 oktober 2018 vindt u Onwijs met het nieuwste multitouch-aanbod hardware en software voor musea.

Ook demonstreren we u de nieuwe applicatie Onvergetelijk Museum op de BelevenisTafel, een samenwerkingsproject van Onwijs met Studio i van het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Abbemuseum.

Tungsten

Tungsten produceert films en audiovisuele installaties voor musea, bedrijven, televisie en culturele evenementen. Het bespelen van ieder denkbare ruimte met gebruikmaking van state-of-the-art film-, animatie- en presentatietechnieken heeft in de loop der jaren tot succesvolle exposities en meerdere awards geleid. Het publiek op een innovatieve en emotioneel gelaagde manier een goed verhaal laten beleven, dat is het streven.
Bekijk ook onze website.

De Merkplaats

In een mooi historisch pand uit 1689 werkt het internationale juristen-team van de Merkplaats dag in, dag uit voor onze cliënten die in de meest diverse bedrijfstakken werkzaam zijn. In de museumwereld werken wij met veel plezier voor cliënten zoals de Museumvereniging®, het Scheepvaartmuseum®, Muiderslot®, Het Grachtenhuis®, Rijksmuseum®, Tropenmuseum®, de Kunsthal®, Maritiem Museum® en Museumkaart®. Onze creatieve merkengemachtigden zijn gespecialiseerd op het gebied van juridische bescherming van merken, handelsnamen, modellen en auteursrechten. Het is van groot belang een goed idee vast te leggen om het te kunnen beschermen, zodat anderen daar geen misbruik van kunnen maken. de Merkplaats biedt diensten aan zoals merkregistratie, merk- en modelbewaking en merkinbreuk maar we gaan ook regelmatig op pad om lezingen te geven voor studenten bij o.a. Nyenrode, Rockstart en universiteiten. Bekijk ook onze website.

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is het kennisinstituut voor zowel het roerend als onroerend cultureel erfgoed. De dienst is verantwoordelijk voor het behoud, de duurzame ontwikkeling en de toegankelijkheid van het meest waardevolle erfgoed: archeologische en gebouwde monumenten, cultuurlandschappen en de kunstcollectie van het Rijk (zo'n 100.000 objecten). Het Rijkserfgoed Laboratorium/RCE in Amsterdam biedt musea onderzoek en advies op het gebied van collecties en is partner van het NICAS (Netherlands Institute for Conservation, Art and Science). De RCE is ook partner van het CCNL (Collectiecentrum Nederland) en het NDE (nationaal digitaal erfgoed).”
Bekijk ook de website.

Xperit

Xperit Entertainment Solutions, zo heten we voluit. Noem ons een softwareleverancier, al is dat wat kort door de bocht. We leveren niet alleen, we ontwikkelen en helpen musea ook slimme software te implementeren. Met deze geïntegreerde totaaloplossing wordt alle data verzameld in één systeem en automatiseert en stroomlijnt u alle processen in uw museum.
Bekijk ook onze website.

GMS digitaliseert

GMS is ruim 36 jaar actief in de markt voor archieven. Gestart als micro verfilmer, vandaag de dag gespecialiseerd in archiefdigitalisering. Focus op kwaliteit staat bij ons centraal. Wij voldoen als één van de weinige partijen aan de Metamorfoze kwaliteit van de Koninklijke Bibliotheek. Daarnaast zijn wij specialist op het gebied van substitutie scanning en hoogvolume documentscanning.

Bekijk onze website 

ERCO lighting

ERCO, met het hoofdkantoor in Duitsland, is een gerenommeerde specialist voor verlichting van architectuur en kunst. Het in 1934 opgerichte familiebedrijf is wereldwijd in 55 landen actief. Sinds 2015 is het productprogramma volledig gebaseerd op LED.
Bekijk ook onze website.

Art & facts

Art & facts is de logistieke dienstverlener voor collectiebeheerders. De volgende diensten bieden wij aan:
• flexibele (in tijd en ruimte) opslag van erfgoed in onze hoogwaardige depots, met transport
• detacheren van art handlers en andere museumspecialisten
• adviseren en uitvoeren van ontzameltrajecten.
Bezoek onze website.

Helicon

Een nieuw depot nodig? Helicon heeft daarvoor PauseBox®ontwikkeld, dé optimale oplossing waarbij de hoogste kwaliteit is gekoppeld aan een lage investering en exploitatie. PauseBox® is een volledig uitontwikkeld depotconcept, bewezen effectief en kan direct worden toegepast zonder veel onderzoekwerk vooraf.
Bezoek ook onze website.

Atlantis

Atlantis is een volledig webbased collectiebeheer- en portaalsysteem voor museale en overige multimediale collecties. Het beheer van museale collecties gebeurt volgens de SPECTRUM standaard. Publicatie is een naadloos onderdeel van de oplossing waarmee het volledig kan integreren binnen de eigen website of websites en portalen van derden. Atlantis is een product van DEVENTit BV.

Tapperuse

Met de Tapperuse app betalen je bezoekers per minuut en alleen voor de tijd dat ze ergens zijn. Deze laagdrempelige betaalmethode stimuleert een grote groep potentiële bezoekers om (voor het eerst) een museum of culturele locatie te bezoeken. Van interesse naar actie!

Tonwelt

Tonwelt is one of the leading providers of interactive visitor guidance systems in Europe, supporting museums, galleries and exhibitions halls through our innovative cutting-edge technology. As full-service provider, we combine creative content production with reliable hardware and software solutions in order to convey information in an exciting and sustainable manner.

Visit www.tonwelt.com to discover your benefit

Ster & Cultuur

Ster & Cultuur is voor de culturele sector een unieke manier om tegen een scherp tarief te adverteren bij de NPO. Ster & Cultuur is toegankelijk voor iedere organisatie die een voorstelling, boek, festival, tentoonstelling of ander cultureel product of evenement aanbiedt. Wij bieden advertentieruimte op de televisie- en radiozenders van de NPO en op het online platform NPO Start. Je adverteert bij kwalitatieve, goed bekeken en beluisterde programma’s, waarmee je doeltreffend een in cultuur geïnteresseerd publiek bereikt. Bekijk onze website.

Moodus

Grensverleggend in klantgeluk
Wij geloven dat klanten de beste organisatieadviseurs zijn. Met ons product kunt u uw klanten mee laten praten, elke dag en over elk onderwerp.
Ook laten we u zien hoe u presteert ten opzichte van uw concurrentie. Zo heeft u realtime en intelligente output voor uw bedrijfsstrategie.
Bekijk ook onze website.

Hikzia van Kralingen

Partner in het tentoonstellen, bewaren en transporteren van kunst en cultureel erfgoed.

TURTLE
The safest, most innovative & sustainable museum crate in the world.

Bekijk ook onze website.